Beste leverandør av varmeløsningerDen beste leverandøren av varmeløsninger til bolig eller fritidsbolig kan være vanskelig å finne. Her er kriteriene du bør gå etter.

Utvalget er stort blant panelovner og elektrisk gulvvarme. Både forhandlere og elektroinstallatører har mye å by på, og det er i utgangspunktet ikke enkelt å vite hva som faktisk vil innfri dine forventninger.

Moderne, elektrisk og balansert

Ta ett skritt tilbake, se på hvem som står bak produktene og finn en leverandør som kan skaffe tilveie alt du trenger. Med andre ord: Finn én leverandør for hele pakka.

Risikabelt å legge alle eggene i den samme kurven, mener du? Ikke i dette tilfellet. Her er det snakk om at varmeløsningene bør fungere sammen for å gi mest mulig komfort og energieffektivitet.

Denne leverandøren skal kunne by på:

  • moderne panelovner med elektroniske termostater av god kvalitet
  • elektrisk gulvvarme som kan samspille med panelovnene
  • en enkel måte å kontrollere og fjernstyre varmen på

New Call-to-action

Smart varmestyring

Panelovner og gulvvarme må kunne kommunisere med en sentral for smart varmestyring. Da kan du programmere oppvarmingen med komforttemperatur på de tider av døgnet familien bruker boligen, mens varmen reduseres på dagtid og nattestid. Eller hvis huset står tomt en helg.

Og varmestyringen skal du kunne betjene fra smarttelefonen.

Pluss på med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det reduserer oppvarmingsbehovet og skrur opp nivået på inneklimaet med ganske mange hakk. Her finnes det løsninger for enkeltrom som byr på minimalt med inngrep i vegg ved montering.

Ta også en kikk på vår temaside for å finne frem til leverandør og løsninger for oppvarming hjemme og i fritidsbolig.

Erfaring, kvalitet og garanti

På dette grunnlaget kan du forhøre deg med et knippe elektroinstallatører. De sitter med både kompetanse på varmeløsninger og kunnskap om leverandørene – og vil ha sansen for at du er bevisst på dine preferanser om helhetlige varmeløsninger.

Om elektrofirmaet har sin foretrukne leverandør, anbefaler jeg å sjekke et par ting: Er dette en etablert leverandør med lang erfaring, kvalitetsløsninger og som er god på teknisk støtte og garantiordninger? Det har mye å si for funksjon, brukervennlighet og at livsløpskostnadene til varmeløsningen skal bli akseptable.

Den andre ytterligheten er å kjøpe tilbudsovner fra en utenlandsk nettbutikk, der du gjerne blir overlatt til deg selv å vurdere kvalitet, sørge for montering og eventuelt tilgang til reservekomponenter.

Trygghet og kompetanse

Med en etablert aktør har du gjennom elektroinstallatøren en trygghet for support etter anskaffelsen. Skulle det oppstå et problem, finnes det kompetanse som kan gi veiledning og sørge for at varmeløsning og ventilasjon fungerer optimalt.

Vi har laget denne guiden som en hjelp på veien til en god anskaffelse:

New Call-to-action